Kako je biti zvijezda odbojke?

– Za početak, moram reći da se ja definitivno ne osjećam kao zvijezda, ali ne mogu reći da nisam ponosna na neke osvojene titule, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu… U svakom slučaju lijepo je kad netko samo i primijeti uloženi trud i rad, a još ljepše ako usput dođe i neka medalja koja ga potvrdi.

 

Kakav je rad bio potreban da dođeš do toga? 

– Profesionalni sport zahtijeva puno odricanja, što znaci da nekad ne možete biti sa svojom obitelji i prijateljima. Isto tako nemate baš puno slobodnog vremena, jer je sve je posvećeno tome da postanete bolji i jači. A postizanje toga se ne sastoji samo od puno kvalitetnih treninga, nego i od pravilnog oporavka, prehrane i svega ostalog što nosi vrhunski sport.

 

Kakvo je tvoje iskustvo s kampovima?

– Smatram da su kampovi jako bitan faktor za podizanje odbojke u našoj zemlji na veću razinu pogotovo kad su kao ovaj-organizirani u suradnji sa vrhunskim stručnjacima u svojim poljima. Italija već godinama radi na tom principu, jer po meni ideja kampova nije isključivo na radu sa odbojkaškim elementima, nego se i radi na široj edukaciji djece i mladih, s ciljem usmjeravanja na pravilan fizički razvoj.

 

Kada vidiš djecu da igraju odbojku, da li se vraćaš u mladost?

– Naravno da se u društvu ovih mladih svi mi sjetimo svojih početaka i nekih prvih sportskih koraka. Ja se iskreno nadam da će odbojka i njima dati sreće i lijepih uspomena, koliko je dala nama malo “starijima” jer sam sigurna da ljepše karijere od sportske nema.

 

Kako je biti reprezentativka naše države?

– Sjećam se svog prvog poziva za reprezentaciju i sumnjam da je bilo sretnije osamnaestogodišnjakinje u HR u tom trenutku. Ogromna je čast i privilegija predstavljati svoju domovinu i mislim da je to ispunjenje sna svakog sportaša.

 

Poruka mladim odbojkašicama s kampa?

– Niti jedno priznanje, rezultat ili medalja ne pada s neba, ali uz odricanje, rad i puno, puno emocije dolazi rezultat. Neki put će se i uz sve to desiti neuspjeh, ali ako zaista vjerujete-nema toga sta ne možete napraviti.

 

Hvala ti, Tamara. Vidimo se na kampu! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s